Notícies d'hoquei patins

Barça, Noia, Vic i Vilanova han superat satisfactòriament la primera jornada de la lliga europea d’hoquei patins. En canvi, l’Alnimar Reus només ha pogut sumar un punt i la derrota ha estat per l’Igualada, en el derbi a Sant Sadurní d’Anoia.

Al grup A el Barça Sorli Discau va superar plàcidament divendres l’Iserlohn a Alemanya (2-7). Els catalans ja havien resolt el matx al descans, amb cinc gols, i a la segona part es van relaxar esperant la finalització de l’encontre. En aquest mateix quadre, el Roncato Vic ha guanyat al Valdagno (3-2). Es tracta de tres punts molt importants pels osonencs, davant la necessitat d’accedir a la final a vuit. I el cert és que els de Vic han tingut controlat bona part del partit, que han encetat amb un gol de Titi Roca. Dues anotacions més, abans i després del descans, van marcar el guió dels gols locals.

L’encontre català d’aquesta jornada s’ha produït al grup B. Noia i Igualada (6-4) han ofert un bonic duel d'hoquei. El conjunt local ha sumat els primers tres punts europeus, en un partit molt ben plantejat, amb fases de joc ràpid i efectiu. En els primers minuts, els dos conjunts han exhibit un respecte mutu, si bé en tot moment buscaven llençar a porteria contrària, sense amagar-se. Cabestany, de penal, ha obert el marcador. Abans del descans, els de Ferran López han tingut contra les cordes al seu rival marxant al vestidor amb el 3-1. A la segona meitat, moltes alternatives, i emoció en els darrers minuts. El 4-3 de Baliu ha animat als de l'Anoia que s’han crescut, però dos errors defensius posteriors els han acabat pagant cars. En l’altre partit, el Porto, que lidera la classificació, ha superat plàcidament el Quevert (1-11).

L’Alnimar Reus, per la seva banda, només ha tret un empat (2-2) del seu partit amb el conjunt italià del Bassano. Els reusencs salten a la pista semidesperts, fet que els provoca anar a remolc al marcador. Avui també. Han encaixat d’hora, al minut sis. Tot i empatar, la filosofia de joc no ha variat i els roig-i-negres han intentat la remuntada amb la mateixa paciència. Però aquesta s’ha complicat més del compte, amb l’1-2 que ha arribat després d’un tret de Mariotti que ha buscat perfectament l’angle baix i llunyà de Trabal (39’). Gil ha arreglat el partit quan faltaven dos minuts i mig. En aquest grup C el líder és el Tenerife, que ha guanyat al Herne Bay anglès (0-10).

Roger Boira ha estat l’home de la nit a Vilanova. Els del Garraf han donat una exhibició, de dalt a baix, superant al Liceo (4-0). La moral està molt alta ara pels vilanovins per la sensacional imatge causada en aquest partit “impecable”. Al minut 3 Boira ha marcat el primer gol, i els gallecs s’anaven posant nerviosos sense tenir idees per aixecar el vol. Boira, que ha marcat tres gols, ha tancat el marcador a l’inici de la segona part. Els catalans són líders del grup D, en què el Follonica ha superat al Barcelos (5-2).

COPA CERS

Finalment, a la segona competició continental, la CERS, el GrupClima Mataró ha superat el conjunt portuguès del Candelària per la mínima (3-2) i haurà de treballar molt per treure quelcom positiu de les Açores. El Lloret ha guanyat el Lodi italià (2-0) i el Blanes no ha tingut problemes en el seu viatge a Àustria davant el Dornbirn (1-6).

Crèdits

Agraïments: Xavi Aymerich, Joan Ramón Noró, Anna San Ambrosio, Oriol Gené, Guillem Carol, Marc Pallarès, Marta Lujan i Ràdio Vic.

Edició: Sergi Sabaté i Marc Pijuan