Notícies d'hoquei patins

Europa tornarà a brindar el bo i millor de l'hoquei català. En la gran competició continental, la lliga europea, fins a sis equips catalans hi participaran amb notables aspiracions de ser a la fase final.
I és que novament el CERH devia pensar que el millor per consolidar una competició és canviar cada temporada el format en que es disputa la final. Al mes de maig tindrem una final a vuit, és a dir, cinc dies en una seu per començar a jugar el tram final a partir dels quarts.


Sis catalans

En el grup A, s'hi troben dos equips catalans: Barça i Roncato Vic. En principi, són els dos que tenen més opcions per plantar-se a la final. Però pel mig s'han de creuar amb el Valdagno, que és el subcampió de la Copa Cers i també amb l'Iserlohn alemany. Els derbis catalans es produiran a la segona i cinquena jornada de la competició. El primer, el mes que ve, serà al Palau Blaugrana. Demà, Vic-Valdagno i Iserlohn-Barça.
Al grup B el Noia Freixenet, debuta demà a la lliga europea a l'Ateneu. Serà en un derbi català, que els enfrontarà a l'Igualada. En aquest quadre s'hi troba també el Porto, el rival més temible de Portugal. Un dels tres es quedarà fora de la final a vuit. Els portugusos van perdre a Vic en la darrera jornada de la temporada passada, i en aquesta acabaran la lligueta rebent a l'Igualada. El quart equip és el Quevert, de França.
El tercer grup, el C, és el de l'Alnimar Reus. L'equip tarragoní està enquadrat amb dos equips que ja coneix prou bé com són el Tenerife, campió de la CERS, i el Bassano italià, excampió del món abans dels reusencs. Entre els tres hi pot haver molta tensió per sumar punt a punt, però sobre el paper els de Carlos Figueroa no ho haurien de tenir massa difícil. La ventafocs és el Herne Bay d'Anglaterra, que amb molta bona fe segueix disputant aquesta competició, i això és un fet que els honora. Els catalans reben demà al Bassano, i l'altre partit serà el Herne Bay - Tenerife.
Finalment, el grup D és el del Vilanova. És un dels grups més igualats, sinó el que més. Els del Garraf s'han de trobar amb el Liceo de La Corunya i el Follonica italià. No es preveu fàcil, i menys si hi sumem també els portuguesos de Barcelos. El punt a favor que poden tenir els vilanovins, és que comencen i acaben la competició al seu pavelló. En el primer partit rebran als gallecs.

Crèdits

Agraïments: Xavi Aymerich, Joan Ramón Noró, Anna San Ambrosio, Oriol Gené, Guillem Carol, Marc Pallarès, Marta Lujan i Ràdio Vic.

Edició: Sergi Sabaté i Marc Pijuan




radio @ tocdhoquei. net